Falcons halen Tight End-Tandem

De Falcons hebben vandaag twee tight ends gecontracteerd in de hoop terug te keren naar de vette jaren toen Tony Gonzalez één van de favoriete targets was van quarterback Matt Ryan. Tony Moeaki heeft in ieder geval dezelfde voornaam en een achtergrond bij de Chiefs. Jacob Tamme is nummer twee van het nieuwe tandem.

Tamme gaat na zes jaar voor het eerst spelen zonder Peyton Manning (dan vergeten we het seizoen die Manning geblesseerd mistte in 2011, red). Drie jaar geleden verhuisde hij net als de All-Pro quarterback van de Colts naar de Broncos. Zijn beste seizoen was echter al in 2010. De 67 catches voor 631 yards en 4 touchdowns heeft hij sindsdien niet meer overtroffen. Verre van dat. Eerste tight end zal hij niet worden.

Die rol lijkt weggelegd voor Tony Moeaki. Al is het dus vooral omdat hij in potentie veel in huis heeft. Op het veld is dat er door blessures nog niet uitgekomen. Hij mistte twee van de vijf seizoenen en kwam maar tot 88 vangballen voor 1143 yards en 5 touchdowns.

De twee Pro Bowl-kaliber-receivers in de personen van Julio Jones en Roddy White bieden echter genoeg schaduw voor de tight ends om in de luwte te schitteren. En dat is broodnodig, want de grondaanval stelt op papier vooralsnog weinig voor. Laten we voor definitieve voorspellingen nog even de draft afwachten.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.