Favre betaalt 1,1 miljoen dollar terug aan thuisstaat na ophef

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De legendarische voormalig quarterback Bett Favre zou meer dan een miljoen dollar aan gemeenschapsgeld, bedoeld voor het welzijn van kinderen, hebben ontvangen voor speeches die hij nooit heeft gegeven. Dat blijkt uit een recent verschenen rapport van de staat Mississippi. Na de ontstane commotie wast Favre op Twitter zijn handen in onschuld, maar belooft hij wel het geld terug te betalen.

Een accountant uit de zuidelijk gelegen staat schreef een 104 pagina’s-tellend rapport over de verkwisting van geld dat bestemd was voor sociale welzijnsprojecten in Mississippi. Zo’n 94 miljoen dollar werd niet besteed aan de verbetering van de levensstandaard van de allerarmste inwoners van de staat, maar aan dure auto’s, het huren van familieleden in goedbetaalde functies en het sponsoren van een basketbaltoernooi.

Volgens de regionale krant ‘The Clarion Ledger’ kreeg Brett Favre van zijn thuisstaat in twee betalingen 1,1 miljoen dollar overgemaakt voor signeersessies, speeches en promotiewerk. Na het achterhalen van de data door de staatsaccountants werd echter vastgesteld dat de quarterback nooit zijn gezicht heeft laten zien bij de evenementen.

Het geld werd verkwanseld door het Mississippi Communication Education Center, kortweg ook wel MCEC. Het MCEC is naar eigen zeggen een non-profit organisatie die zich bezighoudt met het verstrekken van educatie en lespakketten aan families en scholen die daar belang bij hebben.

Twee dagen na de ontstane ophef over de verspilde miljoenen kwam Favre op Twitter met een statement. In vier tweets laat hij weten zich nooit van enig kwaad bewust te zijn geweest, maar wel het geld, dat bedoeld was voor lespakketten voor kinderen, terug te willen betalen.

,,Mijn zaakwaarnemer krijgt vele verzoeken van producten en merken die om mijn verschijning vragen. Deze aanvraag was niet anders, en ik heb talloze advertenties gemaakt voor Families First. Ik heb nooit geld ontvangen voor afspraken die ik niet ben nagekomen en ik was me er niet van bewust dat het geld uit een welzijnsfonds kwam. Daarom zal ik alles terugbetalen aan de staat Mississippi.’’

Ook wil de Super Bowl-winnaar duidelijk maken dat hij een goed hart heeft, en altijd zijn thuisstaat wil helpen. ,,Ik heb mij mijn hele carrière ingezet voor kinderen door mijn stichting Favre 4 Hope en heb bijna tien miljoen dollar gedoneerd aan achtergestelde kinderen in Wisconsin en Mississippi. Dat geeft mij vreugde, en ik zou nooit opzettelijk iets afnemen van de kinderen die ik altijd heb geprobeerd te helpen!’’

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email