Flag football kampioenen gekroond in Utrecht

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De Nederlandse kampioenen flag football werden vandaag afgewerkt in Utrecht. In de Domstad werden drie kampioenen gekroond: de Peewees, de Cubs en de senioren. Ondanks de korte regeltijd, maakte de Utrechtse organisatie er een mooie en sportieve dag van.

De dag begon om 10.00 uur met het kampioenschap voor de senioren. De Den Haag Hyenas wonnen hier met 53-21 van de Purmerend Barbarians. De Hyenas hadden een Haags kwartiertje nodig om de wedstrijd over de streep te trekken. De negenvoudig Nederlands kampioen senior flag stond aan het einde van het derde kwart namelijk nog met 13-21 achter. Veel van de mannen die in dienst van de Hyenas speelden, stonden zaterdag al op het veld van de Runners’ Up Bowl en vermoeidheid speelde het team duidelijk parten.

Bij de Flevo Phantoms kon er dit weekend toch een kampioenschap worden gevierd, ondanks dat de senioren geen finaleplaats wisten te bemachtigen en de cadetten tegen een nederlaag aanliepen tegen Amsterdam Panthers. De Phantoms wonnen in de categorie Peewees met 28-13 van 010 Trojans.

De laatste finale van de Cubs ging tussen 010 Trojans en Utrecht Dominators. Beiden teams konden een kampioenschap voor de prijzenkast goed gebruiken. Uiteindelijk ging de overwinning hier wel naar de Rotterdamse formatie. De Trojans waren met 46-32 een maatje te groot voor de thuisspelende ploeg.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »