Frustratie NFL over contractnieuwtjes

De NFL heeft een boze brief gestuurd naar de 32 teams. Het overkoepelende orgaan uit daarin haar ongenoegen over alle contractnieuwtjes die deze dagen uitlekken. Een onderzoek wordt ingesteld.

Officieel begint dinsdag pas free agency. Sinds zaterdag krijgen teams al toestemming om contact opnemen met de makelaars van de spelers. Dit zodat iedere organisatie de kans krijgt haar interesse in een speler kenbaar te maken en niet het credo geldt van: ‘die het eerst komt, die het eerst maalt’. Dit moet volgens de wetten van de NFL wel allemaal vrijblijvend gebeuren. Er mogen nog geen officiële contractvoorstellen voorgelegd worden. De NFL denkt dat dit wel gebeurt, gelet op alle nieuwtjes over contracten zoals die van Ndamukong Suh naar de Dolphins, Jeremy Maclin naar de Chiefs of Orlando Franklin naar de Chargers.

In de brief meldt de NFL dat een onderzoek wordt ingesteld naar al deze gevallen en alle teams zwaar onder het vergrootglas liggen. Maatregelen zullen genomen worden als blijkt dat de regels overtreden worden.

‘Hypothetisch contract’
De buitenwereld doet lacherig om de opgefokte reactie van de NFL. De organisatie geeft namelijk zelf de ruimte dat er wel gesproken mag worden over zogenaamde ‘hypothetische contracten’. En daarmee kan iedereen zichzelf vrijpleiten van onjuiste praktijken. De Dolphins zullen bijvoorbeeld zeggen dat zij Ndamukong Suh gevraagd hebben of ‘hij eventueel geïnteresseerd zou zijn om voor Miami te spelen, mochten zij hem 114 miljoen geven over zes seizoenen’. Volgens de letter van de wet een hypothetisch contract… en dus toegestaan. Je mag zelfs onderhandelen over een hypothetisch contract.

De NFL komt er waarschijnlijk achter dat de eigen regels niet waterdicht zijn. Volgend jaar zal die 72-uurs onderhandelingsruimte wel afgeschaft of aangescherpt worden.

 

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.