FXFL definitieve nagel aan doodskist NFL Europa

De FXFL lijkt echt doorgang te vinden. Commissioner Woods heeft aangekondigd dat zijn competitie (Fall Experimental Football League) in oktober start. De NFL heeft hiermee haar broertje gekregen om jonge spelers te ontwikkelen en hoeft dus niet meer naar Europa af te reizen. Is de FXFL een relevant backup-plan voor Nederlanders Boldewijn en Tjong-a-Tjoe, mochten zij onverhoopt de ‘cuts’ niet overleven?

Volgende week worden de coaches bekend gemaakt van de vier teams die gaan spelen in Brooklyn, Miami, Boston en Omaha. Ze mogen vervolgens kiezen uit de spelers die na de NFL-trainingskampen afvallen en geen plaats krijgen op de inmiddels uitgebreide practice squads. Iedere ploeg krijgt 40 spelers gealloceerd na zogenaamde try-outs. Vanaf 24 september moeten de spelers zich melden, zodat daarna snel de FXFL op 8 oktober met de competitie kan starten.

Het lijkt een perfecte oplossing om talent te ontwikkelen en aan de andere kant om te zorgen dat de afvallers van trainingskamp niet verloren raken in de vergetelheid. Je blijft nu immers beter op de Football-radar dan bij de lokale McDonald’s als ‘burger-flipper’. De enige verliezers hier zijn de Europese football-fans. Zij kunnen een terugkeer van de NFL Europa nu echt vergeten en zullen moeten blijven hopen op een NFL franchise in Londen.

Misschien een mooie FXFL-kans voor Gridiron-baas Perry Hendriks om een comeback te maken als quarterback?

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.