Groningen Giants profiteert van Leidse fouten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Groningen Giants is 2-0 na een thuisoverwinning op Lightning Leiden. De ploeg won uiteindelijk, ietwat geflatteerd, met 22-6.

Groningen leek zich eerst nog aardig te verslikken in de gasten, die op een 0-6 voorsprong kwamen. Een onderschepping van de Groningse quarterback Emil ter Veld lag hieraan ten grondslag. De interceptie werd door Leiden teruggelopen naar de 1 yard lijn, waarna de spelverdeler uit de Sleutelstad het ovaal met gemak binnenliep.

Ter Veld had daarna enige tijd nodig om weer in zijn ritme te komen, maar vond gelukkig op de eerstvolgende drive zijn receivers weer. De gelijkmaker liet dan ook niet snel op zich wachten. Een keurige touchdown pass op receiver Edu Brooke, op een backshoulder throw, eindigde in de endzone. Omdat de PAT ook raak was, nam Groningen meteen de leiding. En die stonden ze de rest van de wedstrijd niet meer af.

Yards vergaren is namelijk leuk, maar scoren een stuk moeilijker. Dat ondervond Leiden na de openingstreffer aan den lijve. Allebei de drives na de touchdown van Groningen wisten yards op de teller te brengen. De eerste drive werd kwam zelfs tot aan de 2-yard lijn van de thuisploeg. De aanval werd echter de nek omgedraaid, door achtereenvolgens een sack, een penalty en een interception. De tweede drive leidde tot een turnover on downs, waarna beide ploegen met 7-6 gingen rusten.

De openingsdrive van de tweede helft van Groningen liet veel ingrediënten zien uit de eerste touchdown drive. Veel runs, afgewisseld met korte passes en uiteindelijk een verrassende lange bal op Edu Brooke. Ook deze zespunter werd door de receiver gevangen. Leiden kon daar in de tweede helft niet hetzelfde tegenover stellen als in de eerste helft; de ploeg had simpelweg geen antwoorden meer.

Door domme fouten gaf Leiden de scores hierna letterlijk weg. Een fumble door de punter werd een makkelijke prooi voor de groene formatie en geconverteerd in een lange fieldgoal. Toen later de defensie van de Groningers ook nog een pick six noteerde door defensive end Willem Ris
(Dany Ortega was inmiddels achter center gaan staan voor de Leidenaren) was de wedstrijd definitief voorbij.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »