Groningen Giants verkiest eerste divisie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Het hoge woord is eruit bij de Groningen Giants. Bij een interne Algemene Ledenvergadering stemde 2/3 van de American footballers voor een vrijwillige degradatie naar de Eerste Divisie.

Net zoals zoveel teams heeft Groningen te maken met veel nieuwe spelers en spelers die zijn gestopt. Momenteel telt de groene brigade 23 footballers, die begeleid worden door een nieuwe coaching staf.

Groningen speelt sinds het kampioenschap van 2014 op het hoogste niveau van Nederland, maar in die periode werd maar mondjesmaat gewonnen.

Het besluit van de Groningse ALV is naar de bond gestuurd. Benieuwd wat de reactie vanuit het bondskantoor zal zijn. “Ik hoop dat de bond het licht ziet en van de AFBN één grote divisie maakt,” zo laat bestuursvoorzitter Johan Oosterhuis kort weten.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »