Gronkowski maakt rentree, gaat naar Tampa

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Rob Gronkowski keert terug in de NFL. De tight end gaf vorig jaar aan met pensioen te gaan na acht seizoenen bij de New England Patriots, maar gaat nu naar de Tampa Bay Buccaneers in ruil voor een pick in de vierde ronde van de aankomende NFL Draft.

Eind maart vorig jaar, een kleine twee maanden nadat Rob Gronkowski voor de derde keer met de Patriots de Super Bowl in de wacht had gesleept, maakte de geboren New Yorker bekend te stoppen. ,,Football haalde me naar beneden, ik genoot niet meer van het leven. Fysiek kan ik prima door, maar mentaal gaat het niet, de wil is er niet meer’’ verklaarde hij later tegenover ESPN.

Voor die laatste Super Bowl (LIII) vertelde Gronkowski al aan NFL Network dat het fysieke aspect van de sport zijn mentale gesteldheid aantastte. ,,Je wordt aangevallen op je heupen, op je hoofd. Je lichaam misbruiken is niet wat je hersenen willen. Je moet er maar mee kunnen dealen. Mensen snappen niet wat dat mentaal doet met spelers’’ zei hij destijds.

Maar nu keert ‘the Gronk’ dus terug op de American football-velden, in Tampa. De Buccaneers verkregen de 30-jarige tight end samen met een pick in de zevende ronde in ruil voor een pick in de vierde ronde van de aankomende Draft.

Tegenover FOX, het tv-station waar Gronkowski tijdens zijn pensioen als analist werkte, gaf hij zijn eerste reactie op de terugkeer. ,,Ik ben terug. Ik heb altijd gezegd dat als het goede gevoel er is, dat ik dan klaar ben om het veld weer op te gaan. En dat gevoel is er nu. Ik ben er klaar voor.’’

Eén van de beste tight ends aller tijden wordt in Tampa dus herenigd met zijn oud-ploeggenoot Tom Brady. De legendarische quarterback verruilde dit jaar ook de New England Patriots voor de Tampa Bay Buccaneers. De twee sterren gaan in Florida voor hun vierde gezamenlijke Super Bowl.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »