Gruwelijke hit Danny Trevathan laat gemoederen hoog oplopen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Green Bay Packers wide receiver Davante Adams ontving donderdagnacht een geweldige hit tegen het hoofd.

De gruwelijke hit van linebacker Danny Trevathan deed eens te meer beseffen dat de gewelddadige snelheid van de NFL dit soort excessen tot gevolg heeft. De heren in de hoge ivoren toren kunnen nieuwe regels maken en boetes uitschrijven, maar de harde werkelijkheid is dat het spel ‘an accident waiting to happen is’.

Trevathan werd na zijn monsterhit niet automatisch van het veld verwijderd en dat is op z’n minst gezegd schokkend: Adams was duidelijk defenseless, Trevathan was duidelijk ‘leading with the helmet’. Dat zijn mondbitje door de brute kracht het universum in werd geslingerd was een duidelijk teken dat de hit niet pluis was. Er is een mogelijkheid dat de NFL de hit alsnog bestraft met een schorsing.

Trevathan toonde na de wedstrijd berouw, maar stelde ook dat het ‘in het moment’ gebeurde.  Adams is inmiddels weer thuis uit het ziekenhuis. Uit een tweet blijkt dat hij zich fantastisch voelt.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »