Den Haag Raiders naar 3-0

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De Den Haag Raiders hebben ook hun derde thuiswedstrijd gisteren winnend afgesloten. In de Zuid-Hollandse regeringsstad werd Tilburg Wolves van scoren weerhouden. Het werd uiteindelijk 19-0.

Den Haag kwam in de eerste helft al tot de eindscore. De eerste touchdown kwam middels een beproefd concept. Quarterback Riezwaan Bholai vond zijn meest favoriete receiver Nando Kersbergen voor een 48-yarder in de endzone. Running back Jermaine Abrahams maakte de klus in het tweede kwart af met touchdown runs van 6 en 10 yards.

De winstpartij liet zien dat de Hagenezen wel toe zijn aan een verzetje. Kersbergen moest meteen na zijn touchdown catch het veld verlaten met een hamstringblessure en kwam niet meer in actie. Volgende week komt de ploeg nog uit tegen Maastricht Wildcats en dat betekent de vierde wedstrijd in vijf weken tijd.

“Vier wedstrijden in vijf weken tijd is net iets te veel,” zegt hoofdcoach Christiaan Dankers. “We komen niet meer aan herstel toe. Tegen Maastricht zal het uiterst moeilijk worden, maar je hoopt uiteraard dat een 4-0 start wel een helende werking heeft.”

John Jolie van Tilburg Wolves zag dat zijn team aanvallend geen vuist kon maken, maar dat het verdedigend toch aardig ging. “Dat is goed verwoord, zeker omdat de eerste helft langer duurde dan de eerste helft van de Super Bowl. Na een discutabele touchdown catch, hebben we alleen nog twee rushing touchdowns opgegeven. Al met al ben ik met een tevreden gevoel uit Den Haag vertrokken.”

Tilburg lukte de eerste helft qua offense niets. “We hadden veel moeite met de massieve overload van Den Haag in het midden. Bij running back Van Bokshoven was duidelijk het gebrek aan trainingreps te zien. Olaf Paulides was duidelijk onwennig in zijn eerste wedstrijd als quarterback. De tweede helft konden we de bal af en toe vooruit bewegen en hield de defense knap stand, mede door onderscheppingen van de debuterende dame Danielle Monster en Rob van Wijnen. Ik wil tevens een pluim geven voor Dutch Junior Lions-speler Troy van Berkel. Hij was met met één sack en een blocked extra point nadrukkelijk aanwezig.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »