Den Haag Raiders winnen openingsduel Eerste Divisie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De Den Haag Raiders hadden gisteren op eigen veld geen kind aan Flevo Phantoms. Met grote input van een uitblinkende receiver Nando Kersbergen won de verliezend finalist van 2017 met 33-6 van Flevo Phantoms.

Kersbergen had een whopping gemiddelde van 44 yards per catch met een 4 catch uiting en twee touchdowns. Meest indrukwekkend was de 94-yard catch, waarmee hij in het eerste kwart de voorsprong voor Den Haag Raiders verdubbelde. De pass kwam van de hand van quarterback Riezwaan Bholia, die het duel eindigde met 9-voor-21 passing, 215 yards en de twee touchdowns.

Even daarvoor had de defense van Den Haag al de eerste punten op het bord gezet met een interception-return voor een touchdown. Linebacker Ryan ten Hulscher (die deze dag goed was voor twee interceptions) mocht met de eer van de eerste touchdown van het nieuwe Haagse seizoen strijken. Dezelfde Ten Hulscher speelde overigens een dubbele rol. Aanvallend was hij namelijk als receiver samen met Kersbergen verantwoordelijk voor de totale receiving output van de thuisploeg.

In het tweede kwart domineerde de verdediging van de Residentiestad en zorgde het opnieuw voor punten op het bord. In dit allesbeslissende kwart kreeg Flevo twee safeties voor de kiezen: zowel Skip Zuijdwijk als Arnoud Holierhoek wisten baldragers uit Almere te stoppen in de eigen endzone. Tot overmaat van ramp was ook de luchtaanval van Den Haag nog niet geweken voor de Phantoms. Nando Kersbergen ving nog voor de theepauze zijn tweede touchdown van de dag. Het bracht de score voor rust op 26-0.

Flevo Phantoms moest zich tot het vierde kwart in het zweet werken om op het scorebord te komen. Die touchdown bleek echter voer voor de statistici, omdat Den Haag al snel counterde met de laatste touchdown van de dag; een zespunter die door quarterback Bholia eigenhandig werd binnen gelopen.

Zondag treedt Den Haag in eigen huis aan tegen Nijmegen Pirates. Flevo Phantoms gaat op jacht naar eerherstel tegen een roedel Tilburg Wolves.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »