Hilversum Hurricanes – Arnhem Falcons rematch van vorige week

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De Hilversum Hurricanes hebben goede zaken gedaan door afgelopen zondag uit in Arnhem door met 10-12 te winnen. Hierdoor speelt de ploeg vanavond tegen hetzelfde team thuis in de play-offs voor een plek in Tulip Bowl XXXIV.

De wedstrijd verdiende vorige week niet de schoonheidsprijs en het is maar de vraag of de rematch vanavond beter gaat. Beide ploegen missen enkele belangrijke spelers, omdat de AFBN de speeldag door een gebrek aan scheidsrechters noodgedwongen van zondag naar zaterdag verplaatste.

De wedstrijd van vorige week was een slugfest, dat voornamelijk door verdediging en special teams werd gedomineerd. Fieldgoals bepaalden lange tijd de 3-3 tussenstand, totdat de running game van Arnhem toch de endzone wist te vinden.

De tweede helft werd gedomineerd door defense. Hilversum wist vijf turnovers te forceren, waaronder drie interceptions van Man of the Match Dennis de Wit. Dezelfde De Wit bracht Hilversum namelijk terug in de wedstrijd door een punt terug te lopen voor een touchdown. Een safety doorbrak hierna de gelijke stand en gaf Hilversum de zwaarbevochte zege.

De stakes vanavond zijn hoog. Bij winst kan Hilversum zich voor het eerst in ruim tien jaar weer plaatsen voor de nationale finale. Voor Arnhem zou het zelfs een unicum zijn. De ploeg stond nog nooit in de Tulip Bowl.

De wedstrijd begint vanavond in Hilversum om 19:00 uur.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »