Hilversum Hurricanes is Leiden te slim af

Zaterdagavond stonden Lightning Leiden en Hilversum Hurricanes in de snijdende kou tegenover elkaar. Hilversum wist in de Sleutelstad met gevoelstemperaturen van -10 graden Celsius de dans te ontspringen. Het benutte zelf alle mogelijkheden en zag zelf hoe Leiden een aantal kansen om te scoren liet liggen.

Hilversum zal blij geweest zijn dat het eindelijk de wei in mocht. De vorige twee duels van de formatie waren door het wisselende weer al verschoven. Op het veld zag het er allemaal wat stroef uit. De eerste helft kreeg de aanval het ritme niet te pakken en gaf het de bal zelfs drie keer door een fumble terug aan Lightning.

Leiden maakte van de fouten van Hilversum gebruik en stak twee keer het veld over. Voornamelijk ingegeven door de sterke running game met Glenn van Gorkum wist het zo, net als in Arnhem, een 7-0 voorsprong te pakken. Van Gorkum pakte hierbij de harde yards, waarbij quarterback Justin Oag het met een quarterback sneak mocht bekronen.

Lang bleef deze score op het scoreboard staan. De tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot veel aanvallende productie. Het duurde tot ver in het vierde kwart, tot running back Dennis de Wit aan de aandacht van de Leidse verdediging wist te ontsnappen voor een touchdown. Bij de mislukte PAT wist de holder de bal alsnog binnen te rennen, waardoor de mannen uit de Mediastad een 7-8 voorsprong namen.

Leiden was de tweede helft aanvallend niet meer in staat de eerste helft te overtreffen. Vlak voor tijd wist quarterback Maurice Tielen met een quarterback run de score nog uit te breiden naar 7-15.

Lightning assistent-coach Dany Ortega was teleurgesteld met dat resultaat: “We waren drie keer in hun territorium waar wisten daar geen punten weg te halen. We shot ourselves in the foot. We moeten allemaal net iets meer geluk hebben. Hun laatste drive lijken we een turnover on downs te forceren, maar wordt er een defensive pass interference gecalled. Zo kan het gaan. Uiteindelijk moeten we ook naar onszelf kijken. Achteraf hadden we Hilversum misschien sneller moeten laten scoren, zodat we zelf meer tijd op de klok hadden gehad voor een aanval. Nu moesten we twee keer een Hail Mary proberen, dat mocht helaas niet baten.”

Hilversum Hurricanes speelt op 1 april thuis tegen de nog ongeslagen Arnhem Falcons. Leiden ontvangt op dezelfde dag Lelystad Commanders. Saillant is dat deze ploeg tot op heden nog geen enkel duel heeft gespeeld.