Hilversum Hurricanes testen Arnhem Falcons

Zondagmiddag traden de Hilversum Hurricanes aan voor hun vierde wedstrijd van het seizoen. De nog perfecte Arnhem Falcons diende in de week voor Pasen als tegenstander. Waar de Hurricanes zich in hun vorige wedstrijd op alle vlakken lieten aftroeven door het meer gemotiveerde Rotterdam, was daar vandaag geen sprake van. De Hurricanes begonnen sterk en wisten de aanval van Arnhem een aantal keren te stoppen. Zelf opende het de score via een magistrale pass van quarterback Maurice Tielen op de leading receiver van het team, Nick da Costa.

Hierna antwoordde de aanval van Arnhem snel met een lange run. Running back Joost Holtslag liet wat Barry Sanders-achtige moves zien op weg naar een 31-yard touchdown run, waardoor de stand op 7-7 kwam. Het slechte weer zorgde ervoor dat de bal veel aan de runningbacks van beide teams werd gegeven, waardoor de tijd snel doorliep. Vlak voor rust gooide Tielen van Hilversum een onderschepping, waardoor het Falcons lukte om nog voor de rust uit te lopen. Quarterback AJ Hobbelink vond opnieuw Joost Holtslag voor een score, alhoewel dit keer door de lucht. Omdat Arnhem de PAT miste, kwam de ruststand op 13-7.

Na de rust begonnen de Hurricanes meteen fel via een touchdownpass van Maurice Tielen op Daan Bording. Omdat de PAT van Tim Beuckens wel door de uprights ging, kwamen de Hurricanes met 14-13 op voorsprong.

De Falcons raakten echter niet in paniek en leunden op hun vertrouwde running game. Dit beproefde recept bracht ze snel weer op voorsprong: 20-14. Quarterback AJ Hobbelink werd op een sneak door de pack de endzone ingeduwd vanaf de 3 yard lijn.

Na een aantal mislukte pogingen van de Hurricanes om het veld over te komen, gooide de Falcons vlak voor tijd de wedstrijd in het slot. Wederom was het running back Joost Holtslag die losbrak, waardoor de einduitslag 27-14 werd.

Na een goede seizoenstart zijn de Hurricanes teruggevallen naar een 2-2 record. Makkelijk zal de ploeg van quarterback Maurice Tielen het niet krijgen. Op 12 april heet de volgende tegenstander Amsterdam Crusaders. Arnhem prolongeert de winning streak naar vijf op een rij. De volgende tegenstander is 010 Trojans, die zelf ook twee wedstrijden op rij hebben gewonnen. Het treffen vormt de terugkeer van voormalige hoofdcoach Wouter van den Boogaard naar Gelderland.