Hoofdcoach AFBN Academy stapt op

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Het waren twee fantastische maanden, maar genoeg voor hoofdcoach Sebastián Serrano om er de brui aan te geven. De hoofdcoach van de AFBN Academy heeft gisteravond aangegeven op te stappen als hoofdcoach. Bestuurslid Technische Zaken Rene de Jong meldde dat gisteren per e-mail aan de AFBN Academy locaties.

In de communicatie geeft De Jong aan dat ‘gebeurtenissen van de afgelopen weken hebben geleid tot zijn vertrek’.

Verder geeft de afscheidsmail aan dat het artikel in Gridiron van de hand van Robbie Hiensch ten grondslag lag aan zijn vertrek. “De kritische opmerkingen over de Academy waren de laatste druppels. Sebastian heeft moeite om coaches te vinden en verder te kampen met coaches die afhaken of niet reageren.”

Het verschuiven van data en locaties, wegvallen van locaties, te weinig vrijwiligers, overall te weinig ondersteuning: Serrano kan het niet meer opbrengen. En dat is best een pittige constatering wanneer je beseft dat Serrano slechts één Academy zelf de scepter over de Academy zwaaide.

Voor de AFBN is het wegvallen van Serrano een forse tegenslag. De Jong laat zich echter niet uit het veld slaan. Hij laat strijdvaardig optekenen: “Ik wil dit weekend gebruiken om te overleggen en te overdenken hoe we verder gaan met de Academy. Dit project heeft te mooie kanten om het te stoppen. Als het aan mij ligt gaan we verder, maar wel op een andere manier.”

Het bestuurslid Technische Zaken roept iedereen op om ideeën of initiatieven door te geven. De gegevens zijn bij het technische kader van de amateur American football-verenigingen bekend.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »