Hoofdcoach Alphen Eagles zoekt heil in de V.S.

Hoofdcoach Estrus Crayton van de Alphen Eagles gebruikt waarschijnlijk het offseason in Nederland om als coach het team van Waldorf College (Iowa) uit de brand te helpen. Crayton wordt daar herenigd met coach Kent Anderson. En alhoewel de kersverse Tulip Bowl kampioen een belofte heeft afgegeven dat hij zich in januari weer bij het team voegt, is de reunie met Anderson opmerkelijk. Al twee keer eerder vertrok Crayton bij een team, om zich bij zijn oude coach aan te sluiten. Beide keren gebeurde dit in de GFL: bij Braunschweig en bij Berlin Adler. Alphen hoopt vurig dat de twee oude bekenden het in Iowa niet al te gezellig hebben met elkaar. De coach vertrekt om coaching-ervaring op te doen (foto Bob de Calonne).

Crayton leidde de Eagles in zijn eerste jaar als hoofdcoach van de club naar het nationale kampioenschap, maar vond het een seizoen met vallen en opstaan: “Ik ben trots op de jongens. Het was niet altijd vlekkeloos, maar mijn jongens hebben de klus maar mooi geklaard. Ik weet nog niet wat er volgend jaar gebeurd, ik ga hier eerst van genieten.”

De ervaren coach voegde zich in december bij de regerend kampioen en tekende naar verluidt een driejariger verbintenis. Crayton was een begenadigd running back bij USC en speelde professioneel American football voor de Edmonton Eskimos. Hij vervolgde zijn loopbaan in Duitsland, waar hij uitkwam voor onder andere Dusseldorf, Berlin, Hamburg en Kiel. Als speler/coach, samen met Kent Anderson, won hij EuroBowls en vijf verschillende GFL-kampioenschappen.

Crayton denkt dat het Nederlandse American football landschap er goed aan doet om bij elkaar info af te tappen. “Als de coaches hier in Nederland met elkaar kunnen samenwerken, dan denk ik dat Nederland binnen de kortste keren een grote speler is,” aldus de voormalig speler van USC.

Het is te hopen dat het Nederlandse landschap nog lang van Crayton mag genieten. Alphen heeft een lange historie met Amerikaanse coaches en strikte eerder de Amerikanen Antonio Banks en Jon Horton.

 

0 reacties

 1. De Sport groeit niet, bij de junioren en bij de senioren loopt het ledental terug.
  Waarom die leugens?

  1. Hi Grey Poupon (nice to have you back),
   Als je aangeeft over welke leugens je het hebt, dan gaan wij daar zeker onderzoek naar doen. Sterker nog, er zijn al een aantal AFBN-coaches opgestaan die ‘on the record’ hierover willen praten.
   Perry

   1. Perry,
    Het leden aantal van de AFBN loopt terug, zowel bij de jeugd als bij de senioren, kan het niet duidelijker schrijven. En in het dingetje hierboven wordt het tegendeel beweerd, liegen dus.
    Ligt er al iets op de planken over het kapot stuk zijn van de EFAF?
    Een leuk itempje over welke teams instaat zijn aan de financiële voorwaarden te voldoen om Matla als HC binnen te halen?
    Een vox populitje onder Football prominenten over het functioneren van onze immer ijverige bond.

    Spreek je weer,

 2. Het zou niet alleen binnen het American Football (AFBN) bekend moeten zijn maar ook bij het NOC/NSF en enkele onderzoeksorganisaties. Als het overzicht er is zullen er ook acties ondernomen kunnen worden welke op maat gesneden zijn.

 3. Grey,
  Ik zie in bovenstaande artikel nog steeds de passage niet waarin wordt beweerd dat de ledenaantallen groeien. Wellicht is het handig dat je me de passage even aangeeft, dan kan ik daar verder induiken.
  Groet,
  Perry

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.