Hoofdcoach Callenbach trots op Flevo Phantoms

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Hoofdcoach Ronald Callenbach van de Flevo Phantoms verloor zaterdagavond met 14-12 van Groningen Giants, maar kan zijn team niets verwijten. Volgens de hoofdcoach mogen de mannen van de Phantoms trots zijn op hun eerste Eredivisie-wedstrijd.

“We hadden ze in de tweede helft. Ze hebben vanaf toen niet gescoord en wij twee keer,” aldus Callenbach. “De defense en special teams hebben punten gescoord.”

Flevo kwam begin derde kwart op het scorebord voor een 96-yard kickoff return van een touchdown door Sjoerd van der Meer.

Na die aansluitingstreffer hielden de Phantoms het spannend. Op drie achtereenvolgende drives werd Groningen quarterback Emil ter Veld onderschept. In alle drie de gevallen was safety Simeon Tjie-a-Njiem degene die verantwoordelijk was voor de vijandige overname. Een van de onderscheppingen was zelfs een Pick Six, voor 46-yards.

De verdedigende effort verbloemde in ieder geval de aanvallende aanloopproblemen voor Flevo. De aanval van de Phantoms kwam niet verder dan 98 total yards. Quarterback Stefan Boon kwam niet verder dan 17 yards door de lucht.

Callenbach besluit: “De jongens speelden met hun hart, ik ben echt trots op ze. Als de offense begint te scoren, dan komen we verder in de Eredivisie.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »