4x per jaar 80+ pagina's Gridiron op je deurmat & het Gridiron Jaarboek?

Horrorscenario AFBN met tuchtzaak Amsterdam Crusaders II

De Flevo Phantoms hebben een tuchtzaak aangespannen tegen Amsterdam Crusaders II. De ploeg uit Almere verloor anderhalve week geleden de halve finale om de Runners’ Up Bowl, waardoor de hoofdstedelingen prolongeerden naar de eindstrijd. Volgens de Phantoms is de overwinning onrechtmatig tot stand gekomen.

De Phantoms hebben vastgesteld dat het tweede team van Amsterdam tijdens de halve finale met spelers van de hoofdmacht op het veld heeft gestaan. Dat zou betekenen dat deze spelers, in de ogen van de Phantoms, onrechtmatig op het spelersformulier hebben gestaan.

Voorafgaand aan het seizoen verklaarde Crusaders dat het hoofdteam niet langer in de vaderlandse competitie wilde spelen, maar internationaal wilde gaan. De Algemene Ledenvergadering stemde hiermee in, maar onder de expliciete voorwaarde dat er geen belangenverstrengeling zou ontstaan tussen spelers van het eerste en het tweede elftal.

Met die voorwaarde lijkt nu, in de ogen van de Phantoms, gebroken. De tuchtcommissie van de AFBN verwacht vandaag een uitspraak te doen in de zaak.

Beslissen in dit horrorscenario is verschrikkelijk, want je kunt het niet goed doen. Als het verzoek van de Phantoms gehonoreerd wordt, dan is de vraag hoe nu verder. Spelen de Phantoms dan, met een voorbereidingstijd van enkele dagen, in de Runners’ Up Bowl? Of wordt de boel verzet? En wat als Crusaders in het gelijk wordt gesteld? Betekent dit dan dat het tweede team van Amsterdam ook in de finale spelers van het internationale team mag opstellen?

Hoofdtrainer Dankers van tegenstander Den Haag Raiders bekommert er zich niet om: “Wij houden ons niet bezig met randzaken en concentreren ons op onze eigen zaakjes. We hebben nog een paar trainingen te gaan, voor de Runners’ Up Bowl. Iedereen heeft focus op de finale.”

Wil je de finale meemaken, dan kun je hier nog laaggeprijsde tickets bestellen. Maak de ontknoping zelf mee!

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.