Indrukwekkende tijd voor DK Metcalf, maar onvoldoende voor Spelen

Wide receiver DK Metcalf heeft een indrukwekkende tijd gelopen op de 100 meter sprint. Op de USA Track and Field Golden Games, een voortoernooi voor kwalificatie voor de Olympische Spelen, liep hij een tijd van 10.36.

De receiver van de Seattle Seahawks deed een poging om via dit toernooi bij de officiële ‘Olympic Trials’ een gooi te mogen doen naar een ticket voor de Olympische Spelen die deze zomer worden gehouden in het Japanse Tokyo.

Zover kwam het niet – Metcalf werd vijftiende van de zeventien deelnemers – maar toch mag zijn prestatie niet worden onderschat. De lichaamsgrootte van de andere sprinters die aanwezig waren, staan namelijk niet in verhouding met de lengte en breedte van de ijzersterke receiver, die dan ook duidelijk herkenbaar was in zijn heat.

Ter vergelijking: race-winnaar Cravon Gillespie weegt zo’n 72 kilo en is 1 meter 80 lang. DK Metcalf weegt ruim dertig kilo meer en is ook nog eens meer dan tien centimeter langer dan zijn winnende opponent.

,,Om m’n snelheid te kunnen testen tegen atleten van wereldklasse, om de kans te hebben om tegen ze te rennen, dat is een zegen. Maar zij doen het als werk, het is wel wat anders dan ‘football-speed’’’ gaf hij na de race eerlijk te kennen. Andere sprinters hadden van tevoren nog kritiek geuit, omdat de footballer met zijn deelname het sprinten als sport niet serieus zou nemen.

Afgelopen seizoen maakte Metcalf furore op het internet door na een machtige sprint van maar liefst 115 yards Arizona Cardinals-safety Budda Baker bij te halen, en zo een pick six te voorkomen.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.