Jaguars coach Gus Bradley op de ‘hot seat’ naar Londen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Het heeft drie seizoenen strompelen naar een 12-39 record geduurd, maar Jacksonville Jaguars Head Coach Gus Bradley lijkt eindelijk op de hot seat te zitten. Mocht zijn ploeg verliezen van de Indianapolis Colts in Wembley deze zondag, zou het zomaar kunnen dat Bradley wat extra vakantie kan nemen in Londen.

De Jaguars zijn één van de grote teleurstellingen van het prille seizoen. Na de verloren wedstrijd tegen de Baltimore Ravens staan ze laatste in de AFC South met een 0-3 record. Na drie seizoenen van heropbouw, moest dit het seizoen worden voor Jacksonville. Hun sterke offense onder leiding van quarterback Blake Bortles en wide Receiver Allen Robinson maakte indruk vorig seizoen en moest het team naar ongekende hoogtes tillen. De teleurstellende start gaat dan ook niet toevallig samen met de mindere vorm bij beide sterspelers.

Een trip naar Londen om het op te nemen tegen de bedenkelijke defense van de Colts is echter misschien wel exact wat dit team nodig heeft. Andrew Luck’s team (1-2) begon ook niet overtuigend aan het seizoen.

De thuiswedstrijd in Londen betekende de voorbije drie seizoenen telkens een kantelpunt voor Jacksonville in ieder geval. Voor hun overzeese trip wonnen ze amper 2 wedstrijden tegenover 22 verliespartijen. Na hun terugkeer in de VS verzamelden ze een veel respectabeler 9-7 record. Toch konden ze nog maar één keer winnen in Wembley, vorig jaar tegen de Buffalo Bills.

Het is dan ook nog maar de vraag of Bradley de kans krijgt om het schip te rechten als er opnieuw verloren wordt. Voor Dennis Allen (2014) en Joe Philbin (2015) betekende Londen het einde van hun tijd aan het roer van respectievelijk de Oakland Raiders en Miami Dolphins. Maakt Bradley er drie op een rij van?

Bradley’s win percentage is het tweede slechtste van de 170 coaches met minstens 50 wedstrijden in de NFL. De enige met slechtere resultaten? Bert Bell. De head coach van de Philadelphia Eagles tussen 1936 en 1940 (10-44-2) en de Pittsburgh Steelers (0-2). Bell was tevens eigenaar van de Eagles, wat meteen verklaart waarom hij het zo lang kon rekken.

Jaguars eigenaar Shad Khan is al erg geduldig geweest.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Lightning Leiden wint opnieuw

Lightning Leiden heeft opnieuw met grote cijfers gewonnen. Twee weken schoven zij de West-Frisians Outlawz met 0-72 opzij, vandaag heet het slachtoffer Maastricht Wildcats. Lightning

Lees verder »