Jets verliezen gerespecteerde assistent

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De New York Jets delen het verlies van NFL assistant coach Greg Knapp. De gerespecteerde aanvallende coach overleed gisteren aan de gevolgen van een tragisch fietsongeluk. Knapp liep bij dat ongeluk hevige verwondingen op en vocht al sinds 17 juli voor zijn leven. Hij werd slechts 58 jaar.

De NFL verliest een assistent-coach met jarenlange ervaring en een uitstekende staat van dienst. Hij kwam in 1995 de league binnen namens de San Francisco 49ers, waar hij tot 2003 bleef hangen. Hij ontwikkelde zich in de Bay Area van quality control coach tot offensive coordinator. Na zijn periode in San Fran werd hij twee keer ingehuurd door de Atlanta Falcons (2004-2006, 2018-2020) en was hij te vinden in tenues van Oakland Raiders, Seattle Seahawks, Houston Texans en Denver Broncos.

Knapp had in zijn loopbaan 11 keer een Pro Bowl quarterback onder zijn hoede, waaronder Jeff Garcia en Steve Young bij San Francisco en Peyton Manning bij de Denver Broncos. In New York zou hij gaan samenwerken met de tweede overall pick in de NFL Draft, Zach Wilson.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email