Johan Oosterhuis erelid van Groningen Giants

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Johan Oosterhuis is vorige week gebombardeerd tot erelid van de Groningen Giants. De voorzitter krijgt de titel, omdat hij zich al tien jaar inzet voor de club uit het hoge Noorden.

In die tien seizoenen zag Oosterhuis veel hoogte- en dieptepunten voorbij komen met wisselende bestuurders. “Ik heb het laatste geteld, ik heb samengewerkt met ongeveer 40 bestuurders,” aldus de preses. “Ik heb broeders voor het leven gemaakt en circa duizend mensen zien komen en gaan.” Omdat Groningen een studentenstad is blijven spelers en bestuurders meestal maximaal drie seizoenen. “Maar enkele bestuurders zijn een steun en toeverlaat geweest of nog steeds; Emil, Elzo, Georg, Jurjen, bijvoorbeeld.”

Oosterhuis begon onder barre omstandigheden. “We begonnen in Groningen met een trainingshoekje. Twee kleedkamers uit het jaar nul en geen kantine. Als wedstrijdveld moesten we maar zien wel rugbyveld er beschikbaar was. Er was zelfs een tijd dat we op zaterdag nog even naar Leiden of Arnhem moesten rijden om wedstrijdshirts op te halen, om ze daarna op maandag of dinsdag weer terug te brengen.”

Het hoogtepunt van zijn bewind was toen het kampioenschap in de eerste divisie werd bewerkstelligd. Oosterhuis hoopt dat er nog vele volgen. In 2020 viert de ploeg uit Groningen namelijk het vierde lustrum. “We gaan natuurlijk groot uitpakken met een lustrumweekend. Een Junior Tackle-team toevoegen aan de vereniging staat ook hoog op mijn wensenlijstje en stiekem wil ik volgend jaar de Tulip Bowl naar Groningen halen.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »