John Leijten gaat opnieuw Down Under

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

John Leijten gaat opnieuw aan de slag als hoofdcoach in Australie. De voormalig linebacker coach van de Amsterdam Admirals vindt emplooi bij de Croydon Rangers. In 2011 was Leijten al eens Down Under te vinden als hoofdcoach van Team Outback, het nationale American Football team van Aussie.

Leijten is inmiddels gelauwerd in het internationale circuit. De 55-jarige Tilburger stond in het verleden al succesvol aan het roer in Duitsland. Na zijn loopbaan bij NFL Europe stootte hij door als hoofdcoach van onder andere Dusseldorf Panther en Dresden Monarchs in de GFL. In Duitsland bereikte hij vier keer de halve finale van de Duitse nationale competitie en een keer de kwartfinale.

Zoals elke andere coach begon Leijten zijn loopbaan onderaan de ladder. In 1991 begon hij als defensive coordinator van de Tilburg Steelers, waarmee hij in 1991 en 1992 de Tulip Bowl won. Australie voelt niet vreemd aan voor Leijten. De coach werd daar geboren, maar niet getogen. Dat gebeurde in Tilburg. Hij begon zijn loopbaan als speler. Hij speelde linebacker voor Tilburg Sting en de Rotterdam Trojans.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email