4x per jaar 80+ pagina's Gridiron op je deurmat & het Gridiron Jaarboek?

Joost van den Bogert weer op Technische Zaken 010

Joost van den Bogert is weer terug op het oude nest. Het voormalige bestuurslid Technische Zaken van 010, die gebrouilleerd raakte met voorzitter Stephan Tuinenburg, heeft zijn weg naar de club weer gevonden. Van den Bogert werd tijdens een recente Algemene Ledenvergadering door de Trojans weer terug in het zadel geholpen. Een en ander kan onmiskenbaar niet los worden gezien van het terugtreden van Tuinenburg, die naar Tsjechië is verhuisd.

Van den Bogert stapt in een niet-te-benijden situatie. De afgelopen drie seizoenen gingen de Trojans all-in in een poging het Nederlands kampioenschap American football binnen te harken. De club reikte twee keer tot aan de Tulip Bowl, maar moest het in beide gevallen afleggen tegen de Amsterdam Crusaders.

Hoe zuur is het dat de organisatie implodeerde op het moment dat de Amsterdam Crusaders zich terugtrokken uit de Nederlandse competitie. Net nu er een open competitie voor het kampioenschap is ontstaan, zien de Trojans oude dragende clubleden vertrekken. Het team zocht noodgedwongen de samenwerking met Spijkenisse Scouts, maar echt zoden aan de dijk zette de stap niet: het combiteam 010 Trojans/Spijkenisse Scouts bivakkeert met nul punten onderaan de ranglijst.

Van den Bogert wil in zijn nieuwe rol geen overhaaste conclusies trekken. De laatste maanden was hij intern niet betrokken bij de club en dus wil hij eerst gesprekken voeren. “Ik ben in beginsel geen voorstander van een combiteam,” zo zegt hij. “Ongetwijfeld zijn er redenen geweest om het deze manier aan te vliegen, maar ik heb mijzelf tijd gegeven om hier een goede mening over te vormen. In gesprekken met de rest van het bestuur zullen we de komende maanden de koers van de club verder moeten bepalen. Er moeten aardig wat slagen worden gemaakt.”

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.