Justin Blackmon krijgt rode kaart van NFL

Jacksonville Jaguars receiver Justin Blackmon is opnieuw geschorst door de NFL vanwege het ongeoorloofd gebruik van verboden middelen. De schorsing is voor onbepaalde tijd. Blackmon mag op z’n vroegst weer in actie komen bij de start van het volgende NFL-seizoen. Het is de tweede keer in korte tijd dat de ster van de Jaguars tegen de lamp loopt. De eerste vier wedstrijden van het seizoen miste hij ook al, vanwege een sanctie die de National Football League hem oplegde op 1 april. De schorsing laat de Jax met een serieus probleem, omdat het team aanvallend al geen hoogvlieger was. De quarterback-positie moet snel weer opnieuw worden ingevuld nu is gebleken dat Blaine Gabbert geen franchise is en running back Maurice Jones-Drew kent een teleurstellend verloop van de competitie.

Hiernaast doen de Jaguars er wel goed aan stappen te ondernemen tegen Blackmon. Het team kan door de schorsing vrij goedkoop van hem af, maar beter zou zijn om de Aldon Smith-approach te nemen. De San Francisco 49ers gingen een integer gesprek aan met hun ster defensive end en lieten hem hierna vrijwillig opnemen in een rehab centrum. En met succes. Na vijf weken lijkt de alcohol weggespoeld uit het systeem van de sackmeester en staat hij op het roster voor de eerstvolgende competitiewedstrijd.

Commissioner Roger Goodell heeft al laten doorschemeren dat die gang van zaken, gekoppeld aan de wil van Smith om beter uit de situatie te komen, meetellen in het bepalen van een eventuele strafmaat voor de verdediger.

Voor Blackmon is dat wellicht te laat, alhoewel ook het verleden (Michael Vick bijvoorbeeld) heeft laten zien dat ‘berouw’ hoog op de softe kant van de NFL Commissioner scoort.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.