Justin Timberlake: “Krijg Al Michaels aan het dansen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Justin Timberlake heeft gistermiddag in Minneapolis een persconferentie gegeven over de Super Bowl Halftime Show. De wereldster liet doorschemeren dat hij ‘Can’t Stop the Feeling’ opneemt in zijn repertoire tijdens de wereldberoemde rustperiode. Het nummer is bestemd om televisiecommentator Al Michaels aan het dansen te krijgen. Timberlake voert al, sinds dat bekend werd dat hij de halftime voor rekening zou nemen, campagne om de 73-jarige tv-host te laten meebewegen op de muziek.

Timberlake deed schemerig over een inmenging van zijn oude *Nsync-vrienden tijdens de show. Wellicht ingegeven door hoge weddenschappen in Vegas, draaide hij wat om de brij heen toen een journalist er naar vroeg. Wel liet de artiest doorschemeren dat hij er een show van hoopte te maken met zijn Tennessee Kids. Zij zullen zich dus allicht bij de voormalig boybandzanger voegen. Dat zij een eerbetoon aan gitaarvirtuoos Prince brengen lijkt een simpel rekensommetje. Timberlake beschouwde Prince desgevraagd als de grootste artiest aller tijden en komt notabene uit Minneapolis. Donderdagavond gaf hij op Paisley Park een impressie van zijn nieuwe album, dat vrijdag in de winkels ligt.

De ster kon vragen over Janet Jackson vermijden, simpelweg omdat het journaille het onderwerp niet op durfden te brengen.

De persconferentie was precies 14 jaar, nadat hij in Super Bowl XXXVIII de televisiewereld in de Verenigde Staten voorgoed veranderde. Tijdens de Super Bowl Halftime Show van de wedstrijd New England Patriots – Carolina Panthers (op 1 februari 2004) verwijderde hij namelijk een kledingstuk van Janet Jackson, waardoor haar borst, inclusief tepel en tepelpiercing, voor de hele wereld zichtbaar was. Al snel na de gebeurtenis sprak men over een ‘wardrobe malfunction’, maar wie naar de bijbehorende tekst luisterde wist wel beter. “I’m going to have you naked, by the end of this song”, laat weinig te wensen over. Nipplegate was een feit.

Door de gebeurtenis stelde de overkoepelende tv-organisatie FCC een nieuwe regel in, dat alle live-televisie in Amerika voortaan met een delay van 3 seconden moest worden uitgezonden. Dit zou de televisiegemachtigden in staat stellen om weg te schakelen van heftige gebeurtenissen tijdens live-televisie. Roger Goodell had graag gewild dat ook de persconferentie gisteren zonder al te veel journalisten was verlopen. Gevraagd of hij zijn zoontje ooit American football zou laten spelen zei de wereldster resoluut ‘nee’.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email