Krijgt Jon Gruden terreurverdediger terug?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Aldon Smith heeft zichzelf op laten nemen in een rehab-kliniek. De verdediger van de Oakland Raiders, die zijn loopbaan als ster begon bij de San Francisco 49ers, ging gisteren zijn ex te lijf en was korte tijd voortvluchtig. Het is maar de vraag of hij ooit nog een down in de National Football League speelt.

Smith was een terreurverdediger in zijn jaren bij de San Francisco 49ers. De linebacker begon zijn loopbaan met 42 sacks in zijn eerste 43 officiële wedstrijden, maar bleef de scheve schaats maar rijden. Meerdere malen zat hij dronken achter het stuur en zondigde hij op het gebied van verboden en stimulerende middelen. Ook werd hij opgepakt vanwege illegaal wapenbezit.

In 2014 schorste de NFL hem 9 wedstrijden. Voor de Niners was de maat vol, toen hij voor de derde keer in vier seizoenen dronken achter het stuur werd gepakt.  Smith tekende bij Oakland, maar ook daar kregen ze hem niet in het gareel.

Inmiddels aanbeland bij de Oakland Raiders, lijkt Jon Gruden niet de kans te krijgen samen te werken met de talentvolle verdediger. Hij werd halverwege het 2015 seizoen geschorst.  Hij vroeg de NFL eind oktober 2016 voor ‘reinstatement’. De league heeft zich daar nog niet over gebogen. De meest recente misstap kan er voor zorgen dat dit ook nooit gebeurt.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »