Lightning Leiden wil geschiedenis schrijven

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Lightning Leiden zit sinds seizoen 2013 onafgebroken in de Eredivisie en wist zich daar de eerste seizoenen met hangen en wurgen te handhaven. De laatste twee seizoenen gaat het crescendo en is Eredivisie, mede door toedoen van de recente forfaits van Amsterdam Panthers en Spijkenisse Scouts, een zekerheidje. Het team denkt zelfs aan het eerste landskampioenschap uit de clubgeschiedenis.

“Een Eredivisie met vijf teams is natuurlijk anders dan een Eredivisie met acht teams, maar ik denk dat we het positieve eruit moeten halen. We krijgen nu een competitie, waarbij alle teams aan elkaar zijn gewaagd. Het gaat een leuk seizoen worden, met veel interessante wedstrijden voor de neutrale kijker,” geeft clubveteraan Dany Ortega aan.

“In een Eredivisie met vijf teams ontkom je er niet aan dat je doelstelling playoffs en Tulip Bowl moet zijn,” vervolgt hij. “En als die finale eenmaal is gehaald, dan is het Any Given Sunday. We hopen net zoals vorig seizoen een beroep te kunnen doen op enkele ‘hired guns’. Vorig seizoen konden we vier Amerikanen toevoegen aan onze selectie en je merkt dan wel meteen een kwaliteitsinjectie. Mark Bright houdt zich daar bij ons mee bezig, alle credits aan hem.”

Het wedstrijdschema heeft Leiden een opening toebedeeld met een uitwedstrijd tegen Arnhem Falcons en een thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Hilversum Hurricanes. Geen makkelijke start: “Spannend wordt het zeker. De Eredivisie heeft een mooie impuls gehad. Maar in principe maakt de volgorde niks uit. Ook nieuwkomer Lelystad Commanders is een goede footballploeg. Ik denk dat zij hoge ogen gaan gooien. Elk team is in de Eredivisie in principe Tulip Bowl-bound.”

Met dat statement hoopt Lightning voor het eerst sinds 2009 weer tot de Tulip Bowl te reiken en die voor het eerst in de geschiedenis ook daadwerkelijk te winnen.

 

Lightning Leiden
18 februari at Arnhem Falcons
17 maart vs Hilversum Hurricanes
1 april vs Lelystad Commanders
14 april at 010 Trojans/Spijkenisse Scouts
22 april vs Arnhem Falcons
12 mei vs 010 Trojans/Spijkenisse Scouts
27 mei at Hilversum Hurricanes
17 juni at Lelystad Commanders

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »