Maastricht Wildcats kijkt over de landgrenzen

Shit streams downhill, zo luidt een managementgezegde. Het mag dan ook geen verrassing heten dat nu de eerste teams in de Eerste Divisie zich aan het beraden zijn over hun toekomst. Uit het verre Limburg bereikt ons het nieuws dat de Maastricht Wildcats over de landgrenzen kijken om competitief te spelen in 2015 en verder.

Volgens voorzitter Chantalle Huis en hoofdcoach Bart Hendriks is er tijdens de totstandkoming van het schema zoveel fout gegaan, dat het team zich niet meer kan vereenzelvigen met de AFBN. Zo geeft de vereniging aan dat de spoed-ALV bijeen was geroepen om te beslissen over een 6-6-5 schema en niet over alternatieven.

“De nieuwe competitieopzet is voor ons als opbouwend team vernietigend. Het komt niet ten goede aan de opbouw van de sport,” aldus een e-mail gericht aan de redactie. “Als je nieuwe spelers wilt aantrekken, doe je dit niet met een competitieschema waarbij je als nieuw team volledig omver wordt gewalst door de tegenstander.”

Maastricht kijkt momenteel naar alternatieven. Zo is er een goed contact met de Belgische teams en is er bijvoorbeeld al een gezamenlijk trainingskamp geweest met de Limburg Shotguns. “Onze spelers hebben aangegeven dat ze het niet zien zitten om deel te nemen aan de Nederlandse competitie,” rept Huis. “Wij geven ze hierin groot gelijk.”

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.