Matthew Stafford wordt best betaalde NFL-speler aller tijden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De Detroit Lions hebben van Matthew Stafford een blij man gemaakt. De quarterback kreeg een nieuw vijfjarig contract voorgeschoteld ter waarde van $135 miljoen met ongeveer $92 miljoen in guarantees. Een slordige $27 miljoen per jaar. Dat aantal maakt van de Stafford de bestbetaalde speler in de NFL.

In de praktijk gaat de 29-jarige quarterback $25,5 miljoen per maand verdienen over de komende zes jaar aangezien hij nog een jaar resterend had op zijn huidige contract. Nog steeds meer dan Derek Carr zal krijgen over vijf jaar. De jonge Raiders quarterback zal $25 miljoen per seizoen gaan verdienen.

Dat een middle of the road quarterback als Matt Stafford de NFL’s best betaalde speler aller tijden wordt met deze deal, toont in de eerste plaats aan dat niet alleen in het voetbal de bedragen de pan uitswingen. De snel stijgende salary cap maakt het voor teams een stuk makkelijker om spelers te betalen. Het was dan ook nooit een vraag of de Lions Stafford wel gingen houden, wel wanneer dit nieuwe contract zou ondertekend worden. Teams laten stevige quarterbacks nu eenmaal niet gaan, ook al kost het ze een brok geld. Van 2011 tot 2016 gooide Stafford telkens voor minstens 4.250 yards en 20 touchdowns, dat is productie waarvoor met plezier voor betaald wordt.

Het is overigens ook een kwestie van tijd voor de voormalige first overal pick van zijn troon zal worden gestoten. Onder andere Aaron Rodgers en Matt Ryan staan te dringen voor een nieuw contract. Het mag niemand verbazen mocht minstens één van hen de magische barrière van $30 miljoen per jaar doorbreken.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email