McCarthy nieuwe hoofdcoach Dallas Cowboys

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De Dallas Cowboys hebben een nieuwe hoofdcoach. Mike McCarthy, die ooit furore maakte bij de Green Bay Packers, gaat de Dallas Star voor in de strijd tijdens het volgende NFL-seizoen.

Het nieuws komt, nadat gisteravond al bekend werd dat Jason Garrett was ontslagen. De Cowboys deden er een kleine week over om een beslissing te nemen over het ontslag. Het wekt de indruk dat ze geen oude schoenen wilden weggooien, voordat de nieuwe schoenen binnen waren.

Met McCarthy haalt Dallas een bewezen aanvallende coach binnen de gelederen. Dertien jaar lang bepaalde hij het beleid bij Green Bay, het team waarmee hij tevens een Super Bowl won. McCarthy ging in deze jaren 125-77-2. Niet voor niets was hij daarom een gewilde kandidaat. Ook de Browns en de Giants hengelden naar zijn diensten.

Het ontslag van Garrett is een persoonlijke drama voor eigenaar Jerry Jones, die Garrett een gouden toekomst voorspelde. Bij de voormalig backup-quarterback van de Cowboys kwam de potentie er echter nooit uit.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »