Mike Zimmer verprutst time-out-situatie Vikings bij nederlaag

Hoofdcoach Mike Zimmer van de Vikings heeft zondagnacht geen beste beurt gemaakt in Minnesota. Bij de thuisnederlaag tegen de Dallas Cowboys (20-16) ging hij de mist in bij het managen van zijn time-outs, wat zijn team de kop kostte.

Nadat zijn defense met iets meer dan een minuut te spelen een goede play maakte en 3rd & 16 forceerde begonnen de problemen. Mike Zimmer vroeg een time-out aan – opzich nog niks mis mee, maar toen de spelers opnieuw klaarstonden voor de snap probeerde de hoofdcoach er nóg één te nemen.

Volgens de regels is het echter niet toegestaan om twee time-outs achter elkaar te nemen. Probeer je dat toch, en gaan de referees er in mee, dan levert dat een 5 yards ‘delay of game’-penalty op. De 3rd & 11 die toen overbleef werd door Ezekiel Elliott met een lange run omgezet in een 1st down.

Het forceerde de Vikings om opnieuw een time-out te nemen, en één play later scoorden de Cowboys een touchdown – de winnende, bleek even later, want Minnesota was niet in staat om zonder touchdowns nog een scorende drive op de mat te leggen.

,,I screwede up” gaf Zimmer na de wedstrijd schuldbewust aan. Volgens hem riep iemand aan zijn zijlijn dat hij een time-out moest roepen. Toch is het vreemd dat hij die callde, want: ,,ik wist welke play we gingen runnen.”

Het maakt de situatie voor de Minnesota Vikings penibel. Waar er aan het begin van het seizoen nog voorzichtig werd gedacht aan een plek in de play-offs, is dat nu ver weg. Niet alleen het huidige 3-4 record, maar vooral ook de komende drie tegenstanders – Baltimore Ravens, Los Angeles Chargers, Green Bay Packers – kunnen wel eens de opmaat zijn naar een nieuw postseasonloos jaar in Minneapolis.

Foto: ProShots / Zuma Press

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.