Mogelijk acht keer AFBN Academy in 2018

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De AFBN Academy karavaan is dit jaar nog niet ten einde, maar toch wordt er al hoopvol gesproken over de cyclus in 2018. Volgens Dutch Junior Lions bondscoach Wouter van den Boogaard beoogt de AFBN Academy acht ‘stops’ volgend kalenderjaar: vier voor het zomerreces en vier in het najaar.

De bedoeling is om in de weekenden van het nationaal team dé verrichtingen met de Academy te combineren. “Idealiter moet dat op dezelfde locatie gebeuren,” aldus Van den Boogaard. “Aangezien ik van beiden hoofdcoach ben.”

Volgens Van den Boogaard legt dit niet te veel druk op de organisatie. “Nee, want de Academy heeft een focus op fundamentels en correcte techniek. De Academy is echt gericht op spelers die snel beter willen worden, en die nog niet het niveau hebben om voor het nationale team te spelen. Nationale teams zijn voor de elite-spelers zo gezegd.  Door het op deze manier in te kleden heb je iedereen iets te bieden. We willen ervoor zorgen dat, naast de clubtraining, iedereen structureel aan iets deel kan nemen.”

“De manier waarop de staf van de Dutch Junior Lions is ingericht zorgt ervoor dat ik footballttechnisch weinig hoef in te brengen, want ik heb een offensive coordinator en een defensive coordinator die hun eigen verantwoordelijkheid hebben in hun afdeling. Ik hoef alleen de boel maar te managen.”
De laatste AFBN Academy van 2017 vindt 3 december plaats in Arnhem. Daarvoor waren de clinics te vinden in Tilburg, Almere en Utrecht.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »