Mogelijke matches na cut Boldewijn

Na de cut van Geraldo Boldewijn zouden -tig verschillende teams oliedom zijn als ze onze Nederlandse receivers-hoop niet halverwegef het seizoen op zouden pikken. Gridiron stelt drie potentiële matches aan je voor.

Boldewijn heeft een ‘injury settlement’ getekend. Dit houdt in dat de Falcons en hij overeen zijn gekomen dat hij voor een x-aantal weken geblesseerd is. Hij ontvangt dan het salaris van die weken. Daarna is hij vrij te tekenen bij elke andere club, behalve de Falcons. Daar mag hij alleen terug komen na het aantal afgesproken weken, plus zes weken extra.

We kennen de details niet, maar de Falcons zouden dit kunnen doen om geld te besparen en toch de optie te behouden om Geraldo terug te krijgen. Stel dat Julio Jones weer geblesseerd raakt, of de oude Roddy White loopt niet meer lekker, dan heeft de ATL een receiver nodig. Geraldo zou, als de settlement bijvoorbeeld voor twee weken is, in week negen weer aan kunnen sluiten.

Naar de matches: Het zou gemakkelijk zijn hier voor de tragische teams zonder aanvallende game te kiezen. Natuurlijk hebben de New York Giants, Tampa Bay Buccaneers en Cleveland Browns receivers nodig. Ze hebben ook een quarterback nodig. Maar we mogen dromen: Welke drie (redelijk) goeie teams zouden Boldewijn’s potentie kunnen gebruiken?

3. Kansas City Chiefs

Dwayne Bowe wordt bij de Chiefs ‘achterna gezeten’ door Junior Hemmingway, een 6”1 receiver die in zestien wedstrijden dertien ballen ving voor 125 yards en twee touchdowns. Hemmingway heeft een Boldewijn-esque, grote bouw, en werd door de Chiefs dus als endzone target gebruikt.

Naast Bowe blaakt het Chiefs-roster niet van extreem talent. Donny Avery start aan de andere kant van Bowe. In zijn vijf jaar in de league had hij nooit méér dan vijf touchdowns (2009) of 674 yards (2008, zijn rookie campagne). Hij heeft in zijn carrière 203 op 407 targets gevangen. Boldewijn heeft niet de beste handen ter wereld, maar hij kan dat beter.

2. Carolina Panthers

Cam Newton heeft nieuw speelgoed nodig. De Carolina Panthers draftten receiver Kelvin Benjamin behoorlijk hoog, maar zien na hem amper ballenvangers waar de verwachtingen hoog liggen. Benjamin is een Boldewijn-achtig type: Groot, sterk als hij eenmaal de bal heeft. Dat is een enorme plus in Carolina.

De O-line (Swéééét Car O-line…) heeft vier nieuwe gezichten dus Cam Newton zal vaak- en veel de bal snel willen dumpen. Benjamin en andere receivers zullen snel aanspeelbaar moeten zijn, en als Geraldo ergens om geprezen werd was dat het: De man weet hoe hij open moet komen. Newton kan elke receiver die binnen vijf, zes yards seperation krijgt, goed gebruiken.

1. New England Patriots

Tom Brady’s kampioenschapsraampje is krakend aan het sluiten. Die man heeft alle wapens nodig die hij kan krijgen. Aangezien de New England Patriots standaard vier, vijf man aan gruwelijke blessures verliezen gaan zij gegarandeerd nog mensen oppikken dit seizoen. Geraldo zou daar hoog op de lijst moeten staan, aangezien zij al interesse in de receiver hebben getoond. Boldewijn heeft al een workout gehad voor het team van Bill Belichick.

Verder: De Patriots zijn een klein team. Danny Amendola, Julian Edelman en eerder Wes Welker: Dat zijn de belangrijke mannen voor Tom Brady. Maar dan heb je ook een groot doelwit in de endzone nodig, iemand die een safety zijn kant op dwingt. Tom Brady heeft al wat gasten respectabele receivers gemaakt. Als de Pats voor Boldewijn kiezen gaat hij niet alleen een-speler-op-een-NFL-roster zijn. Hij gaat touchdowns scoren.

0 reacties

  1. Rutger, ik schat de kans om heel eerlijk te zijn niet geweldig groot. Geraldo heeft zijn lengte en fysiek voor zich spreken, maar er zijn nog -tig meer receivers die nu zonder baan zitten. Receivers met betere handen of snellere burners. Maar ik hoop dat Geraldo mijn ongelijk bewijst en snaps gaat pakken dit seizoen!

 1. Hmm, scenario Welker geschorst/ hersenschudding gevoelig. John Elway/Harald Hassselbach nu Elway/Manning/Boldewijn zie daar een 3e ring voor John Elway. Want zeg nu zelf een touch of dutch class tips the Broncos to the Superbowl 😉

 2. Hej Tiel,

  Als ik het stukje zo lees krijg ik al de kriebels dat we Geraldo echt gaan zien spelen!
  Even terug op je schrijven dat de GIANTS eigenlijk ook Receivers nodig hebben en een QB.
  QB? Wat was en is er mis met NASIB?

  Kom ik direct op mijn stiekeme gedachten betreft Geraldo.
  Als we de twee vorige seizoenen bekeken waren er enkele Receivers als Geraldo aan de bak.
  De catches zoals Plexico Burres bij de Giants deed in “zijn” dagen waren er niet.

  In acht genomen dat als Eli Manning zo slecht zijn prestaties “kan uitvoeren” en dat zal blijven doen zullen de Giants niet aan een andere QB denken maar zich snel gaan aanpassen om Eli te voorzien in waar hij zich goed bij voelt, een receiver als Burres, maar dan net iets anders! Geraldo naar de Giants!
  Heb ik het mis? ( – ;

  1. Wow. Ik help je hopen! Je weet nooit waar een blessuregolf toeslaat. Ik denk dat we die vooral één nodig hebben, en ik weet dat het cru klinkt, voor Geraldo om ergens een kans te maken.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.