NFL en vakbond hebben plannen off-season klaar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De NFL en spelersvakbond NFLPA zijn maandag overeengekomen over de manier om dit off-season, ondanks alle Corona-hectiek, plaats te kunnen laten vinden. Dat meldt ESPN, op basis van een memo van de NFL die het in handen heeft.

In het bericht aan de clubs staat bijvoorbeeld dat de teams niet verplicht worden om deel te nemen aan wat voor programma’s of activiteiten dan ook, het gebruikelijke minikamp in juni vormt daarop een uitzondering. Ook hoeven de teams geen eigen oefenprogramma’s op te tuigen voor de spelers. Kiezen clubs daar wel voor, dan wordt op het hart gedrukt om alles de komende periode zoveel mogelijk online plaats te laten vinden.

Bovendien moeten clubs die hun spelers wel met specifieke trainingsinstructies fit proberen te krijgen die spelers hetzelfde minimumloon – omgerekend zo’n 200 euro per dag – betalen als wanneer deze wel op de clubfaciliteiten zouden trainen. Ook alle eventuele contractuele bonussen moeten gewoon worden uitbetaald, mits er aan de in het contract gestelde eisen voldaan wordt.

Het virtuele off-season duurt voorlopig tot 15 mei, de datum tot wanneer de huidige Corona-maatregelen in Amerika zijn ingesteld. In de weken daarna krijgen teams echter alsnog de mogelijkheid om ook verder digitaal door te gaan en elkaar nog niet op het trainingsveld te treffen. Daarnaast staat in het bericht dat als ook maar één van de teams niet mag samenkomen door geldende regels in de desbetreffende staat, dat andere teams dat dan ook niet mogen.

Spelers die niet de juiste ‘equipment’ in huis hebben om zelf de gewenste trainingen te voltooien, mogen door hun clubs de benodigde spullen toegestuurd krijgen. Dat geldt ook voor apparaten om het fitheidsniveau of exacte trainingsdata van een speler te monitoren. Totale kosten per speler mogen niet boven de 1500 dollar uitstijgen en moeten door de club vergoed worden.

Voorlopig zullen de clubs dus afhankelijk van de techniek zijn om hun spelers te coachen en fit te krijgen. De NFL pikt de draad dus weliswaar voorzichtig weer op, nu de samenleving nog. Het lijkt vooralsnog namelijk onwaarschijnlijk dat de geldende corona-restricties op 15 mei weer worden opgeheven.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »