NFL Kickoff weinig vermakelijk

De openingswedstrijd van het NFL-seizoen kende aanvallend weinig hoogtepunten. De Chicago Bears en de Green Bay Packers maakten er een verdedigende pot van om het 100-jarige jubileum van de NFL te vieren.

Green Bay won uiteindelijk met een score die deed denken aan de Super Bowl van vorig seizoen: 10-3. Quarterback Aaron Rodgers gooide de enige touchdown van de wedstrijd in het tweede kwart op tight end Jimmy Graham. Die score was verwonderlijk, omdat Rodgers gedurende de rest van de eerste helft nauwelijks iets tot stand wist te brengen.

Wat nog meer zorgen moet baren voor beide partijen is dat beide quarterback maar liefst vijf keer met de rug op de grond belandden. De vijandige pass-rush had goed grip op de aanval en dus ook op de aanvallende yards en de aanvallende output.

De Bears kwamen hierdoor niet verder dan een driepunter.

Ook hoofdcoach Nagy van de Bears vond die uitslag ridicuul. Chicago had in het vierde kwart nog wel de mogelijkheid om een inhaalslag te maken. Net voor de two-minute warning gooide Trubisky echter een interceptie in de endzone. Een wanhoopsoffensief met nog minder dan een minuut te gaan eindigde met een onvergeeflijke sack op fourth down.