NFL koopt ‘knielen’ af met 100 miljoen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De NFL koopt haar knielende spelers af met 100 miljoen dollar die ze de komende 7 jaar mogen spenderen aan maatschappelijke issues die zij belangrijk vinden. Na de spelers met hersenbeschadiging (CTE) het volgende hoofdpijndossier dat afgekocht wordt door de NFL.

Dat afkopen gebeurt wel impliciet. Een uitgelekt rapport deze week vertelt namelijk wel over de plannen van de NFL voor het potje. Echter, in dat uitgelekte rapport wordt nergens een link gelegd met de knielende spelers. Het lijkt wel voort te borduren op de gesprekken die in oktober zijn gevoerd naar aanleiding van de protesten tijdens het volkslied. Het potje is namelijk ook speciaal voor kwesties die met justitie, discriminatie etcetera te maken hebben.

De NFL zegt dat ze met het initiatief sociale issues op de kaart wil zetten. Potatoes, Potatoes.

De eigenaren moeten op 13 december aanstaande overigens nog wel instemmen met het voorstel.

Het lijkt daarmee wel dat de NFL wat softer begint te worden om dichter bij haar spelers te komen. In week 13 mogen de atleten zelfs afwijken van kledingprotocollen met hun schoenen. En daarom zie je in week 13 diverse spelers met schoenen die een maatschappelijke boodschap bevatten of een goed doel ondersteunen. Hieronder wat voorbeelden:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »