NFL Playoffs, who’s out?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Nu we aan de laatste week van de regular season toe zijn is het altijd nog spannend. Het is vooral uitkijken naar de matchup tussen de Detroit Lions en de Green Bay Packers. Zij nemen het in Detroit tegen elkaar op met als inzet de division title. Ook nog de Redskins en de Buccaneers nog in de running voor een wild-card spot. Zij moeten echter hun eigen wedstrijd winnen en hopen op een verlies van de Packers. Wel al zeker van een plek in de playoffs zijn de Cowboys, Seahawks, Falcons en Giants.

In de AFC is de strijd om de playoffs al volledig gestreden. Daar zullen de Patriots, Steelers, Raiders, Texans, Chiefs en Dolphins nog een kans krijgen op de Super Bowl. Voor deze veertien teams is er dus nog hoop op een lombardi trophy. Voor de achttien anderen is dit niet meer het geval. Week zeventien is echter verre van onbelangrijk. Een extra win of loss kunnen immers een hogere of lagere plaats in de draft ranking opleveren voor volgend jaar. Voor sommige teams zou het misschien zelfs slim zijn om hun laatste wedstrijd te verliezen en zo een betere draft-plaats te bemachtigen.

Zo ook de Cleveland Browns. Zij zijn momenteel de eerste in de draft ranking met één win minder als de San Francisco 49ers. Er staat maar één verlieswedstrijd tegen de Steelers tussen Cleveland en een number one pick, nog een quarterback iemand?

Ook de Chicago Bears maken nog kans op een hogere draftpick. Als ze verliezen van de Vikings op zondag en de 49ers winnen krijgen ze de nummer twee pick in hun schoot geworpen. Het enige nadeel? De beste quarterback zal dan al weg zijn naar de Browns.

Als laatste grote mogelijke winnaar/verliezer van week 17, de Tennessee Titans. Zij hebben de draft pick van de Los Angeles Rams in een trade verkregen. Voor hen is het dus belangrijk dat de Rams hun laatste wedstrijd van het seizoen verliezen. Dat levert hen dan de vijfde pick op in de volgende draft.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »