4x per jaar 80+ pagina's Gridiron op je deurmat & het Gridiron Jaarboek?

NFL-speler gaat voor Olympisch goud in Rio

Nate Ebner is waarschijnlijk niet een naam die je als Nederlandse NFL-fan snel herkent. Toch is deze defensive back van de New England Patriots uniek: als enige speler van de National Football League maakt hij in Rio de Janeiro zijn opwachting tijdens de Olympische Spelen. Hij maakt daarmee kans om de eerste speler ter wereld te zijn met een Super Bowl ring en een gouden plak.

Ebner speelde tijdens zijn ‘college days’ rugby, maar bedacht dat er in deze sport waarschijnlijk weinig eer te halen viel. Hij maakte in het laatste jaar van college daarom een switch naar football en met succes. De New England Patriots voegde de defensive back aan hun roster toe.

Golf en rugby werden een tijd terug door het Olympisch Commitee toegelaten tot de Olympische Spelen van Rio. Voor Ebner was dat het teken om een fantastische droom na te jagen. Gesteund door de New England Patriots deed hij mee aan de try-outs en verdiende een roster spot in het Olympische team van de Verenigde Staten.

Voor de toelating van golf en rugby werden er in 2000 voor het laatst sporten toegelaten. Destijds betrof het taekwondo en triatlon. Voor rugby betekent de toelating dat er voor het eerst sinds 1924 op de Spelen wordt gespeeld. Voor Ebner een ideale timing.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.