NFL spelers vallen over Donald Trump heen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De spelers in de National Football League hebben hun ongenoegen geuit over de teksten van de Amerikaanse president Donald Trump. Zijn veroordeling gisteren om spelers direct te ontslaan als zij niet voor het volkslied staan, kan mogelijk zelfs contraproductief blijven. Sportkenners houden er extra rekening mee dat de actie van Trump de atleten heeft verbroederd en juist meer NFL-spelers blijven zitten tijdens het national anthem.

Richard Sherman trok fel van leer op Twitter: “Het gedrag van onze president is onacceptabel en moet geadresseerd worden. Als je dit soort teksten niet veroordeeld, dan keur je ze oogluikend toe.”

“Het is echt heel treurig, onze President is een asshole,” meldde LeSean McCoy van de Buffalo Bills.

De middag na de opruiende teksten van The Donald kwam de NFL al met een statement. Commissioner Roger Goodell was voorzichtig genoeg om niet man en paard te benoemen, maar het statement kwam er op neer dat de NFL juist een league is die verbanden legt. “The NFL and our players at our best when we help create a sense of unity in our country and our culture. […] Divisive comments like these demonstrate an unfortunate lack of respect for the NFL, our great game and all of our players, and a failure to understand the overwhelming force for good our clubs and players represent in their communities.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email