NFL stadions lopen leeg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De tv-kijkcijfers van de NFL zijn booming. De bezoekersaantallen in de stadions? Not so much.

Volgens Sports Business Daily is het gemiddelde stadionbezoek teruggelopen naar 66.648. Dit is het laagste gemiddelde sinds 2004. Vooral de Jacksonville Jaguars, Cincinnati Bengals en Oakland Raiders droegen bij aan de malaise. Zij zagen het bezoekersaantal met respectievelijk 8.7, 7.0 en 7.6% teruglopen.

De terugloop van de Jacksonville Jaguars is te verklaren. Niet alleen speelt het team bagger sinds de AFC Championship Game twee seizoenen geleden, ook worden sinds een aantal seizoenen steevast thuiswedstrijden in London afgewerkt.

Uiteraard moet in de vergelijking ook meegenomen worden dat de Los Angeles Chargers dit seizoen, net als vorig seizoen, in het Dignity Health Sports Park speelde met een maximum capaciteit van 27.000 mensen. Toen het team nog in San Diego speelde, haalde de formatie met gemak dubbele cijfers.

2016 was nog een recordjaar voor de NFL. Toen kwamen er gemiddeld 69.487 football-fans naar de wedstrijden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »