Niet zo ‘fine’: 11k boete voor rode sokken

Mike Williams is graag de lolbroek in de kleedkamer van de Buffalo Bills. Hij schijnt nogal een showtje te maken van het omkleden voor de wedstrijd. De vorige speelronde maakte hij echter letterlijk een ‘duur grapje’ toen hij rode in plaats van blauwe sokken aantrok. De NFL maakte gisteren bekend dat Williams 11.025 dollar mag storten in de boetepot. 

Het was al de twee keer dit seizoen dat Williams een boete kreeg in de categorie ‘Uniform Violation’. De vorige keer kostte het hem nog maar 5,5k. Grote vraag is dus wat hij het komende weekeinde van plan is. Ook teamgenoot Brandon Spikes kreeg tegen de San Diego Chargers alweer zijn tweede acceptgiro van de NFL. Wederom 8,268 dollar. Vorige keer was het een ‘late hit’, deze keer een ‘head-butt’ van de linebacker.

Stoute Blount!
De topscore van deze week was er voor Steelers linebacker Jason Worilds. Hij mag dik 16 duizend dollar afrekenen voor een te lage tackle op Panthers quarterback Cam Newton. En dat terwijl hij opzichtig geduwd werd door een ander, dus van opzet weinig sprake leek te zijn. Runningback LeGarrette Blount kreeg in dezelfde wedstrijd 5.512 dollar boete, omdat hij na zijn touchdown de bal het publiek in gooide. Foei LeGarrette! Je mag niets vieren in de NFL.

Laatste noemenswaardige geldstraffen zijn voor Jason Peters (Eagles, 10.000 dollar) en Chris Baker (Redskins, 8.260 dollar). Het duo werd in week 3 van het veld gestuurd na een robbetje vechten. Verrassend genoeg werden ze dus niet gelijkwaardig gestraft in geld achteraf. Peters haalde namelijk uit met zijn vuist, waar Baker aan de facemask liep te trekken. U begrijpt het verschil vast wel.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.