Nieuw record voor Patriots na amper twee interceptions in 2016

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De New England Patriots hebben er een succesvol seizoen op zitten. Ze verloren amper twee wedstrijden, daar kon de schorsing van quarterback Tom Brady voor de eerste vier wedstrijden van het seizoen zelfs niets aan veranderen. Onderweg sprokkelde Brady het NFL record voor meeste overwinningen door een startende quarterback, geen kleine prestatie.

Nog indrukwekkender is echter misschien wel deze statistiek: hij gooide amper twee interceptions tegenover 28 touchdowns dit seizoen. Een verbetering van de 27-2 verhouding die Nick Foles enkele jaren geleden neerzette in zijn career year.

Ook in de eerste vier wedstrijden gooiden zijn vervangers echter geen interceptions. Het secure spel van zowel Jimmy Garoppolo en Jacoby Brissett, leverde de Patriots als team een ander record op. De twee interceptions die ze als team gooiden, waren er maar liefst drie minder dan het vorige NFL record. Verschillende teams hadden dat record in handen. Zelfs in de vroege dagen van de NFL, toen er amper 12 wedstrijden werden gespeeld en 10 passes per wedstrijd werden geworpen, deed geen team beter.

Ook de Vikings dit evenaarden dit seizoen overigens het oude record. Sam Bradford bleef echter steken op 9,9 yards per completed pass, de Patriots haalden 12,1 yards op. Vijfde beste in de NFL dit seizoen. Zelfs zonder Rob Gronkowski voor grote delen van het seizoen, bleven de Patriots ongenaakbaar.

Een indrukwekkende statistiek.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »