O-Coordinator Crusaders: “Wij zijn gezonder dan de kampioen”

Robert von Gerhardt van de Amsterdam Crusaders voelt zich gelukkig met de koers van de hoofdstedelijke formatie. Ondanks dat de ploeg vier jaar geleden voor het laatst de Tulip Bowl won, acht de offensive coordinator zijn vereniging gezonder dan die van regerend kampioen Alphen Eagles. “In amateursport is het belangrijk om mensen met een clubhart te hebben,” aldus Von Gerhardt. “De Crusaders zijn een team in opbouw. Wij geloven in dedicated spelers met een rood hart. Wij geloven in eigen jeugd.” (Foto: Bob de Calonne)

Von Gerhardt onderstreept dat hij heeft genoten van het spel van nieuwe aartsrivaal Alphen Eagles. “Ze hebben het kampioenschap fair en square gewonnen. Ze verdienen het zichzelf kampioen van Nederland te mogen noemen, maar ze gaan dit niet lang volhouden. Naar mijn persoonlijke mening steekt onze langetermijnvisie steekt dus beter in elkaar.”

“Wij geloven bij de Cru niet in huurlingen, spelers die hun beslissing laten afhangen van waar ze met de sport geld kunnen verdienen. Onze ploeg zal nooit betalen of vergoedingen uitdelen. Om als amateurclub constant succesvol te zijn heb je clubdieren nodig.”

De Alphen Eagles wonnen dit jaar voor de tweede keer op rij de Tulip Bowl ten koste van de Amsterdamse hoofdmacht. Op het nieuwe kunstgrasveld van gastheer Arnhem werd het 23-12.

0 reacties

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.