Ook Bears moeten schatkist schrapen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ook de Chicago Bears doen er alles aan om onder de salary cap te duiken voor de league deadline van 17 maart. De ploeg legde wide receiver Allen Robinson vorige week nog een franchise tag op en kreeg daardoor een extra hit van 18 miljoen dollar te verwerken.

Inmiddels heeft de ploeg uit Illinois een aantal contracten van topspelers geherstructureerd. Belangrijkste prioriteit hierbij was het monstercontract van linebacker Khalil Mack, die voor aankomend seizoen voor 26,6 miljoen dollar in de boeken stond. Ook safety Eddie Jackson en offensive lineman Cody Whitehair zagen salaris omgezet worden in een signing bonus, een veelgebruikte truc van NFL-teams om capcijfers naar toekomstige contractjaren weg te schrijven.

Right tackle Bobby Massie wordt waarschijnlijk bij het aanbreken van free agency op straat gezet.

Kicker Cairo Santos kreeg te midden van alle contractperikelen een nieuwe overeenkomst aangeboden naar aanleiding van zijn recordseizoen. Santos trapte 27 opeenvolgende fieldgoals door de palen, eentje meer dan het voormalig Chicago Bears record van Robbie Gould (26). De ballentrapper mag dit vieren met een vijfjarig contract ter waarde van 16 miljoen dollar.

Salty: de ploeg is nog op zoek naar een quarterback, nadat het rookie-contract van Mitch Trubisky niet werd verlengd.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »