Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Ook XFL ontdekt Europa

Ook de Xtreme Football League kijkt naar Europa voor talentvolle American football-spelers. Brian Spapens, voormalig tight end van Lightning Leiden en tegenwoordig goed bevriend met de NFL Hall of Fame, heeft uit de doeken gedaan dat de Amerikaanse liga op 14 september try-outs houdt in Nederland!

Volgens een Facebook-bericht komt Steve Hagen van de Seattle-franchise naar Nederland. Seattle is één van de acht footballteams die in februari aan de tweede geboorte van de XFL meedoen. De teams gaan het weekend na Super Bowl aan de slag. Andere teams zitten in New York (MetLife Stadium), Washington D.C. (Audi Field), Los Angeles (StubHub Center), Houston (TDECU Stadium), St. Louis (The Dome at America’s Center), Dallas (Globe Life Park) and Tampa Bay (Raymond James Stadium).

Hagen kreeg toestemming van zijn hoofdcoach Jim Zorn om een kijkje te nemen in de Europese keuken. Logischerwijs was het Olivier Luck, president van de nieuwe XFL, die goede ervaringen had met het Europese vasteland. In een ver verleden was hij immers de general manager van NFL Europe.

Over de locatie van de try-outs is nog niets bekend. Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen naar Brian himself.

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.

Jeroen’s Scramble: One Love

De wereld staat in het teken van het Wereldkampioenschap (gewoon) voetbal. Daarbij horen dit keer discussies over de ‘One Love’-armband, de corrupte FIFA en mensenrechten

Lees verder »