Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Panthers spelen zondag tegen Falcons pas eerste duel: ,,Ga er wel van uit dat we 3 of 4 duels winnen”

In de derde Gridiron Game of the Week van dit seizoen gaat alle aandacht uit naar de Amsterdam Panthers. Want het mag dan speelronde drie zijn, door omstandigheden maken de Amsterdammers pas dit weekend hun rentree in de AFBN Eredivisie, thuis tegen de Arnhem Falcons.

,,We hebben heel veel zin om weer te spelen, maar dat is eigenlijk al zo vanaf het eerste moment dat corona in Nederland kwam’’ vertelt Guillaume Stuurland, hoofdcoach van de Panthers. In week 1 werd het uitduel bij de Hilversum Hurricanes afgelast omdat er geen bespeelbaar veld kon worden gevonden, terwijl een ronde later de Amsterdamse clash met de Crusaders werd verplaatst vanwege een gebrek aan scheidsrechters.

Stuurland wil er niet te lang bij stil staan. ,,Het is wat het is. Net als bij een slechte play tijdens een wedstrijd – balen, maar we moeten door naar de volgende. Natuurlijk kan het demotiverend zijn, maar je moet door.”

Eredivisie dus, dit seizoen bij de Panthers. Dat was mogelijk nadat de Utrecht Dominators vrijwillig een stapje terug deden van het hoogste niveau. ,,Dat is toen verder eigenlijk via onze secretaris gelopen. Die kwam naar mij toe met de vraag: ‘Gio, gaan we naar de Eredivisie?’. En toen dacht ik, we moeten het gewoon doen.”

,,Eerdere jaren is die vraag er ook geweest en hebben we daar steeds voor bedankt” gaat Stuurland verder. ,,Maar er is een groep aanstormende jeugdspelers die het team enorm veel energie geeft. En kwalitatief zijn we echt veel beter geworden in de laatste paar jaar.”

Dat moet ook wel, want de Eredivisie is wel wat anders volgens de hoofdcoach. ,,Ik sloop ze wel, ja” lacht ‘Gio’. ,,Dat moet ook wel. We hebben maar enkele spelers met echt veel ervaring. Dus sinds we het weten, zit ik erbovenop.”

Hoge ogen gooien in je eerste seizoen op het hoogste niveau is natuurlijk altijd lastig, maar toch wil de hoofdcoach graag enige ambitie uitspreken. ,,Onze teamdoelstelling is om de play-offs te halen. Ik ga er hoe dan ook wel van uit dat we 3 of 4 wedstrijden kunnen winnen dit seizoen.”’

Het Eredivisieseizoen van de Panthers begint deze zondag om 14:00 uur op Sportpark de Bijlmer, tegen de Arnhem Falcons. Die wonnen hun eerste wedstrijd, in speelronde 2, vrij gemakkelijk: tegen de Groningen Giants werd het 21-0.

Jeroen’s Scramble: One Love

De wereld staat in het teken van het Wereldkampioenschap (gewoon) voetbal. Daarbij horen dit keer discussies over de ‘One Love’-armband, de corrupte FIFA en mensenrechten

Lees verder »