Ploeg van Jerome Boger keert niet terug

Het scheidsrechtersvraagstuk houdt ook de NFL in een wurggreep. Verschillende keren dit seizoen keerde het niveau van de scheidsrechters terug als thema bij het koffieautomaat op maandagmorgen. Een van de scheidsrechtercrews die het afgelopen weekend wel erg bont maakte, hoeft nu van de National Football League niet meer terug te keren. De ploeg van white cap Jerome Boger is vrijgesteld van werkzaamheden.

De ploeg van white cap Jerome Boger had afgelopen zaterdag de leiding over het duel Cincinnati Bengals – Las Vegas Raiders. Las Vegas Raiders verloor de wedstrijd uiteindelijk op de laatste play met 26-19, maar volgens kenners had die score met de juiste scheidsrechterlijke beslissingen nooit op het scorebord gestaan.

In de Wild Card Play-Offs wedstrijd was er een beslissend moment, waarbij quarterback Joe Burrow een touchdown pass gooide naar Tyler Boyd. De touchdown pass gaf Cincinnati Bengals een 20-6 voorsprong. Tijdens de pass was echter tijdens de tv-uitzending een fluitje te horen. Een van de scheidsrechters blies op de fluit, kennelijk in de veronderstelling dat Burrow op de play out of bounds was gestapt. Een fluit betekent dat de play onmiddellijk tot stilstand komt. Het probleem: het fluitje klonk, voordat Boyd de touchdown ving. Dit betekent dat de touchdown dus nooit goedgekeurd had mogen worden.

Na afloop gaf Head of Officiating Walter Anderson in New York aan dat hij met de crew in contact was geweest. Zijn lezing van het verhaal was dat de scheidsrechters op het veld tot de conclusie waren gekomen dat het fluitje pas klonk na de touchdown catch. Het probleem: alle audio op het veld is gewoon beschikbaar in elke replay die de tv-zendgemachtigden uitzenden. De hele wereld kon dus horen dat het niet zo was, waarom kan de audio niet teruggeluisterd worden tijdens Instant Replay?

De NFL lijkt bij nader inzien ook in te zien dat deze beslissing niet door de beugel kan.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.