Quarterback chaos in de AFC-playoffs

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

NFC-teams Green Bay, Seattle, Atlanta, Dallas, New York en ja, zelfs Detroit, lijken allemaal kanshebbers op een plekje in de Super Bowl als alles even meezit. Dan ziet het playoff veld in de AFC er dit jaar toch wel erg middelmatig uit. We kennen allemaal de NFL-wijsheid ‘any given sunday’ , toch lijken de Houston Texans, Miami Dolphins en Oakland Raiders eerder op pretenders dan contenders bij de start van de playoffs. De ene constante doorheen deze teams? Onzekerheid op de quarterback-positie.

Enkel de Kansas City Chiefs en Pittsburgh Steelers lijken na week 17 een echte bedreiging te vormen voor favoriet New England Patriots. Roethlisberger, Bell en Brown jagen elk team in de NFL schrik aan. Terwijl de Kansas City Chiefs door het seizoen denderden als een team zonder echte zwakte. De rest, not so much.

De Ryan Tannehill-loze Miami Dolphins werden gisteren eenvoudig aan de kant gezet door New England in de seizoensfinale. Met een trip naar Pittsburgh op het programma, is het hopen voor Dolphins fans dat hun quarterback weer fit is.

Running back Jay Ajayi kan het niet op zijn eentje nadat hij gisteren voor de zevende keer in acht wedstrijden, geen 100 yards kon ophalen. Ook van de defensie zal het niet komen. Met 396 opgegeven yards gisteren, verzekerden de 2016 Dolphins zich van de slechtste defensie in de geschiedenis van de franchise op het vlak van opgegeven yards per game.

De Oakland Raiders leken op hun beurt dan weer lang op weg naar een bye, en hadden bij verlies van de Patriots zelfs nog kans op thuisvoordeel doorheen de playoffs. Niet dus, na verlies tegen de Broncos zakten ze weg naar de 5th seed. De blessure van Derek Carr vorige week bleek te veel tegen Von Miller en co.

Back-up Matt McGloin zag er niet al te goed uit voor hij uit de wedstrijd getackeld werd door de Broncos.  Rookie Connor Cook, voor het eerst actief dit seizoen, moest het dan maar klaarspelen. Geen idee wie er aan de wedstrijd tegen de Texans zal beginnen indien McGloin fit is. Bemoedigend voor Raiders fans was het gisteren toch allemaal niet.

De Houston Texans hebben echter ook zelf hun problemen. De met veel bombarie binnen gehaalde Brock Osweiler werd na een rampzalig seizoen vorige week eindelijk naar de kant gehaald voor tweedejaars quarterback Tom Savage.

Een hersenschudding tegen de Tennessee Titans maakte dat plan echter al meteen met de grond gelijk. De kans lijkt dan ook klein dat Savage klaar te stomen zal zijn voor de eerste playoffwedstrijd. Terug naar af voor Houston en een weinig aantrekkelijke playoff-affiche voor de neutrale toeschouwer.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Lightning Leiden wint opnieuw

Lightning Leiden heeft opnieuw met grote cijfers gewonnen. Twee weken schoven zij de West-Frisians Outlawz met 0-72 opzij, vandaag heet het slachtoffer Maastricht Wildcats. Lightning

Lees verder »