Raiders maken officieel werk van Las Vegas

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De Las Vegas Raiders zijn dichterbij dan je denkt. De puriteinse NFL haalde een paar maanden terug zijn neus nog op voor een team in de gokhoofdstad van de wereld. 750 miljoen dollar aan publiek geld van de staat Nevada lijkt de NFL-eigenaren als een blad aan een boom te laten draaien.

Het was dus géén geintje van eigenaar Mark Davis toen hij riep zijn Raiders naar Las Vegas te gaan verhuizen. Vandaag diende hij het officiële papierwerk in bij de NFL. In maart moeten minstens 24 eigenaren vóór de verhuisplannen stemmen om de wens van de Raiders in te willigen.

Stadionnetje van 1,9 miljard
De financiering van het te bouwen stadion in Las Vegas is al rond. Een fijn bedrag van 1,9 miljard dollar. De Raiders brengen zelf 500 miljoen in, 650 miljoen komt van casino-eigenaar Andelson en de resterende 750 miljoen dollar komt uit de belastingpot van de staat Nevada. En die laatste inleg gaat in maart het verschil maken voor de eigenaren.

Het scheelt de eigenaren bovendien 100 miljoen dollar. Dat geld zouden ze inleggen voor de stadionbouw in Oakland, als de Raiders daar zouden blijven. Een goedmakertje van de NFL-eigenaren toen ze de Rams en Chargers voorrang gaven om te verhuizen naar LA.

Nog minstens twee jaar Oakland
Overigens gaan de verhuisdozen niet direct vol in Oakland als in maart vóór gestemd wordt. Er is geen geschikte speellocatie beschikbaar in Las Vegas. Het 1,9 miljard dure stadion voor 65.000 toeschouwers moet eerst gebouwd worden en is pas in seizoen 2019 of waarschijnlijker 2020 bespeelbaar.

In 2017 en 2018 wordt in ieder geval nog gewoon in Oakland gespeeld. De vraag is dan wel wie er op de tribune zit. De Raider Nation gaat deze verhuizing niet pikken en zal de Raiders nu al de rug toekeren. Eindelijk is het openbaar dat de liefde voorbij is tussen Oakland en de Raiders.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email